Tips, kneepjes en recepten

Tips en handige weetjes
> Recepten

Onze recepten

Profiteroles uit het noorden met cichorei

Voor 30 profiteroles

Ingrediënten
Voor de soesdeeg :

Voor de banketbakkersroom :

Recept
Banketbakkersroom :
Warm de melk. De 5 eierdooiers, de bloem en de cichorei opkloppen en dit mengsel met de warme melk onder voordurend roeren mengen. Op een zacht vuur laten koken tot de room indikt. Laten afkoelen en af en toe roeren.

Profiteroles :
Het water met de cichorei en de boter laten warmen. De bloem toevoegen en het mengsel gedurende 3 min stevig opkloppen. Het deeg voldoende laten afkoelen. Hierin schuilt het geheim van het succes. De 4 eieren één voor één toevoegen onder voordurend roeren. Op een ingevette bakplaat met behulp van een garneerspuit of een koffielepel kleine deeghoopjes maken. De soesjes laten goudbakken.
Na afkoelen ze vullen met de banketbakkersroom.
Voor de saus, 250 g chocolade smelten en een beetje water aan toevoegen en over de soezen gieten.

 


Chicobel SA/NV

Avenue des Sorbiers, 25/2
1300 Wavre
E-mail : pacha@chicobel.be