Tips, kneepjes en recepten

Tips en handige weetjes
> Recepten

Onze recepten

Terrine van ganzenlever met cichorei

Voor 6 personen
Bereiding : de vorige avond
Kooktijd : 10 min

Ingrediënten

Recept

De lever 30 minuten voor het bewerken uit de koelkast halen. De lever in 2 snijden en dan ontaderen. Iedere zijde door de bloem halen en bestrooien met een mengsel van 10 g zout, 2 g peper en een snuifje notenmuskaat.
In een grote bakpan met boter, iedere zijde van de lever gedurende 1 minuut aanbakken en dan laten afdruipen op een stuk huishoudpapier. Het bakvet bewaren.

In een kookpot, de gesnipperde sjalotten, de cassonade, het bier en de cichorei samenbrengen en op een zacht vuur laten inkoken tot dat alle vloeistof verdampt is.
Kruiden met zout en peper.

In de bakpan met het bakvet de ganzenlever, de appelschijfjes gedurende 5 minuten bakken.
Laten afdruipen en het bakvet bewaren.

De bodem van terrine bevochtigen met water en de terrine vervolgens bekleden met keukenfilm. Let op, voorzie voldoende film aan de randen zodat alles mooi kan worden ingepakt.

Vul de terrine met laagjes van ganzenlever, sjalotten en appels.

Giet de rest van het bakvet over de laatste laag en plaats gedurende 24 uur in de koelkast. Voor het opdienen, de terrine uit de koelkast halen en uit zijn vorm halen door voorzichtig aan de keukenfilm te trekken. In sneetjes snijden en opdienen.

 


Chicobel SA/NV

Avenue des Sorbiers, 25/2
1300 Wavre
E-mail : pacha@chicobel.be